Oferta Świąteczna 2017r. 

Z myślą o zbliżającym się okresie świątecznym przygotowaliśmy specjalne menu Wigilijne. Zapraszamy Państwa do skorzystania i rozsmakowania się
w profesjonalnie przygotowanych potrawach.

 choinka_1

 

           Zupy:

l  Rybna

l  Krem porowo - szparagowy z krewetkami

l  Serowa z kulkami rybnymi

l  Barszcz wigilijny z uszkami

l  Krem grzybowy

 

           Dania ciepłe:

l  Medaliony z polędwiczki wieprzowej w sosie z podgrzybków

l  Pierś z kaczki w sosie porzeczkowym

l  Szynka z pomarańczową glazurą

l  Pieczeń z indyka w musztardzie francuskiej

l  Kotleciki mięsne z ciecierzycą

l  Tradycyjny karp smażony

l  Filet z karpia smażony soute z pieczarkami

l  Łosoś podawany na liściach szpinaku

l  Łosoś pieczony z koprem włoskim

l  Miruna w sosie buraczkowo - chrzanowym

l  Miruna pieczona z pomidorami

l  Dorsz pieczony pod beszamelem

l  Polędwica z dorsza w sosie kaparowo – oliwkowym

l  Roladki z pstrąga w sosie grzybowym

l  Pierogi z kapustą i grzybami

l  Pierogi ruskie z cebulką

l  Pierogi ze szpinakiem i serem Feta w sosie śmietanowym

l  Kapusta wigilijna z grzybami

l  Kapusta z soczewicą

l  Bigos staropolski

l  Łazanki z kapustą i grzybami

l  Krokiety z kapustą i grzybami

l  Krokiety z serem i pieczarkami

l  Krokiety ziemniaczane z pieczarkami

l  Paszteciki drożdżowe z pieczarkami

l  Kapuśniaczki

l  Pieczarki w cieście faszerowane suszonymi pomidorami, cebulą i tymiankiem zapiekane serem

l  Placuszki z wędzonego łososia

l  Placki z kaszy jaglanej z sezamem i kurkumą

l  Buraki faszerowane miodowym ryżem z dodatkiem czosnku i tymianku

l  Gołąbki z ryżem i pieczarkami

l  Gołąbki z kaszą jaglaną i warzywami

l  Gołąbki z ciecierzycą i suszonymi pomidorami

l  Risotto z buraczkami i pieczarkami

 

            Przekąski zimne:

l  Półmisek wędzonych ryb

l  Tatar z łososia z kawiorem i kaparami

l  Terrina z łososia wędzonego

l  Terrina z kaczki

l  Tymbaliki z wędzonego pstrąga

l  Śledź pod pierzynką

l  Śledź w oleju z żurawiną

l  Śledź z suszonymi pomidorami

l  Śledź ze śliwką i morelą

l  Śledź z imbirem w sosie śliwkowym

l  Koreczki śledziowe z papryką, oliwką i chilli

l  Sałatka śledziowa z avocado

l  Pasztet z soczewicy

l  Ryba po grecku

l  Ryba w sosie słodko – kwaśnym

l  Ryba w galarecie

l  Sałatka jarzynowa

l  Sałatka z tuńczykiem, jajkiem, zielonym groszkiem i majonezem

l  Jajka faszerowane pastą pieczarkową

l  Jajka faszerowane pastą szczypiorkową

l  Jajka faszerowane pastą łososiową

l  Jajka faszerowane pastą buraczkową

l  Babeczki z ricottą i pieczoną dynią

l  Babeczki z puree z brokułów

l  Rogaliki z ciasta francuskiego faszerowane kapustą i grzybami

l  Rogaliki z ciasta francuskiego faszerowane szpinakiem i serem Feta

l  Rogaliki z ciasta francuskiego faszerowane pieczarkami i serem

l  Rogaliki z ciasta francuskiego z grochem i serem Feta

l  Rogaliki z ciasta francuskiego z dynią i parmezanem


           Ciasta:

l  Makowiec

l  Sernik

l  Szarlotka

l  Z masą budyniową

l  Marchewkowe

l  Jogurtowe

 

            Inne:

l  Kutia z orzechami i rodzynkami

l  Łazanki z makiem i orzechami

l  Kompot z suszonych owoców

 

Gotowe i przystrojone dania dostarczymy do firmy i do domu.

Na Państwa życzenie przygotujemy ofertę wstępną wraz z wyceną. Prosimy o przesłanie ilości osób oraz terminu (w przypadku spotkań firmowych)

na adres e-mail: paulina.kosior@santorinibar.pl lub info@santorinibar.pl  .

Minimalne zamówienie to 5 porcji jednej potrawy.

W obrębie Szczecina zapewniamy dowóz gratis.

 

Subskrypcja

Bądź na bieżąco z naszą ofertą!

Wpisz swój adres e-mail i potwierdź.

Realizacje

          
          
          
          
          
          
          
Santorini Catering