Menu cateringowe


 

BUFET CIEPŁY:

Zupy:

  • Krem z batatów z czerwoną cebulką i szczypiorkiem
  • Krem z borowików
  • Krem z brokułów z grzankami
  • Krem z pomidorów z Mozzarellą Galbani
  • Krem ze szparagów z groszkiem ptysiowym
  • Krem z czerwonej soczewicy z mlekiem kokosowym
  • Krem z pieczonych buraków z kozim serem, miodem i melisą
  • Krem z selera z topinamburem
  • Rybna z łososiem i owocami morza
  • Rybna w pomidorach

Cielęcina:

  • Eskalopki cielęce w chrupiącej panierce serowej
  • Roladki cielęce z szynką dojrzewającą
  • Roladki cielęce nadziewane boczkiem i wędzonym serem w sosie z suszonych pomidorów
  • Medaliony cielęce duszone w sosie grzybowym
  • Cielęcina zawijana z grzybami w sosie paprykowym

Wieprzowina:

  • Karkówka grillowana w ziołach z dipem czosnkowym
  • Polędwiczki wieprzowe nadziewane wiśniami w bekonie serwowane w sosie własnym
  • Polędwiczki wieprzowe faszerowane szpinakiem i Fetą w sosie serowym
  • Polędwiczki wieprzowe owijane boczkiem w sosie z podgrzybków
  • Polędwiczki wieprzowe nadziewane wędzonym serem i suszonymi pomidorami owinięte szynką dojrzewającą w pikantnym sosie pomidorowo - ziołowym
  • Medaliony z polędwiczki wieprzowej faszerowane chrzanem owijane boczkiem
  • Eskalopki wieprzowe ze schabu w sosie z suszonych pomidorów
  • Saszetki schabowe wypełnione grzybami w sosie pieczeniowym

Drób:

  • Pierś z kaczki pieczona w mandarynkach w sosie z dodatkiem majeranku
  • Pierś z kaczki w winnym sosie porzeczkowym
  • Filet z kurczaka nadziewany szpinakiem i serem Feta w sosie serowym
  • Filet z kurczaka w tradycyjnej panierce z ananasem zapiekany serem
  • Filet z kurczaka w panierce kukurydzianej
  • Filet z kurczaka w sosie serowo – brokułowym
  • Grillowany filet z kurczaka nadziewany serem Mozzarella i suszonymi pomidorami
  • Grillowany filet z kurczaka nadziewany szynką i brokułami w sosie śmietanowym
  • Filet z kurczaka zawijany w boczku z sosem paprykowym
  • Pierś drobiowa faszerowana suszonymi pomidorami i serem Cheddar
  • Grillowany filet drobiowy soute z pomidorem zapiekany Mozzarellą
  • Filet z indyka w panierce z kaszy jaglanej
  • Polędwiczki z indyka w panierce orzechowej
  • Eskalopki z indyka w pikantnym sosie pomidorowym z dodatkiem jalapeno

Ryby:

  • Miruna na czosnkowym szpinaku zapiekana serem
  • Miruna w ziołach na talarkach z batatów i buraka
  • Dorsz w czerwonym Pesto z płatkami prażonych migdałów
  • Filet z dorsza na pieczonych batatach z zielonym Pesto i płatkami chilli
  • Polędwica z dorsza na carpaccio z marchewki z żurawiną i świeżą kolendrą
  • Filet z sandacza w sosie chrzanowo – buraczkowym
  • Łosoś pieczony w folii w zielonym Pesto
  • Grillowany łosoś serwowany z krewetkami Black Tiger w sosie kaparowo – oliwkowym

Dodatki skrobiowe:

  • Gnocchi w sosie śmietanowym
  • Gnocchi w sosie szpinakowym
  • Talarki ziemniaczane z patelni
  • Pieczone ćwiartki ziemniaków z rozmarynem
  • Puree z ziemniaków z dodatkiem pomidorów zielonego groszku i marchewki
  • Ziemniaki owijane boczkiem
  • Ryż kolorowy
  • Kasza jaglana / bulgur

Dodatki warzywne:

  • Sałatka ze świeżych warzyw z sosem winegret
  • Mieszanka sałat z rucolą, czerwoną cebulą, pomidorem, Fetą i oliwą i oliwek
  • Warzywa gotowane (brokuł, kalafior, marchewka mini)
  • Warzywa grillowane (brokuł, kalafior, marchewka mini)
  • Puree z selera z topinamburem
  • Puree marchewkowo - imbirowe
  • Ratatouille (cukinia, bakłażan, papryka, cebula, pomidor)
  • Pieczarki smażone na maśle czosnkowym z dodatkiem pietruszki

Przekąski mięsne:

  • Naleśniki meksykańskie
  • Panierowane kapelusze pieczarek faszerowane ciecierzycą i kiełbasą chorizo zapiekane serem
  • Paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem wieprzowo – sezamowym
  • Ziemniak faszerowany kurczakiem z dodatkiem czosnku zapieczony serem
  • Mini szaszłyki drobiowe z ananasem i sezamem
  • Mini szaszłyki wieprzowe z pieczarkami, cebulą i papryką
  • Panierowane kapelusze pieczarek nadziewane szynką i serem Mozzarella
  • Roladka z indyka z suszonym pomidorem zawinięta w bakłażana
  • Pieczone szparagi w boczku

Przekąski rybne:

  • Pomidory faszerowane halibutem i warzywami zapiekane serem
  • Fileciki z łososia na salsie oliwkowo - koperkowej
  • Roladki z miruny nadziewane oliwką zapiekane Parmezanem
  • Krewetki Black Tiger w mleku kokosowym
  • Szaszłyki z krewetek z ananasem
  • Smażone krewetki z sosem pomidorowym i Fetą

Przekąski wegetariańskie:

  • Pierogi ze szpinakiem w sosie śmietanowym
  • Naleśniki ze szpinakiem i serem Feta
  • Krokiety ze szpinakiem i serem Feta
  • Kotleciki szpinakowe
  • Panierowane kotleciki z selera
  • Kotleciki warzywne z ciecierzycą
  • Kotleciki z cukinii
  • Klopsiki z cukinii i kaszy jaglanej na salsie pomidorowej
  • Kotlety z soczewicy z sosem pomidorowym
  • Szaszłyk warzywny (cukinia, bakłażan, papryka, czerwona cebula
  • Kompozycja warzyw zapiekanych pod beszamelem
  • Risotto z warzywami
  • Zapiekanka z cukinii z serem Feta
  • Zapiekane pieczarki z serem Brie oraz pietruszką
  • Pieczarki w cieście serowym
  • Bakłażan faszerowany dynią i jarmużem z dodatkiem Parmezanu


BUFET ZIMNY:

Przekąski mięsne:

  • Mięsa pieczone: schab ze śliwką, karkówka marynowana w ziołach, rolada z boczku faszerowana warzywami
  • Tatar wołowy z dodatkami
  • Ruloniki z szynki wypełnione nadzieniem chrzanowo – pieczarkowym
  • Roladki z papryki i szynki dojrzewającej z pastą serowo – orzechową i kaparami
  • Pieczone kulki mięsne w otoczce sezamowej z dipem czosnkowym
  • Ruloniki z tortilli z szynką i suszonymi pomidorami
  • Fileciki z kurczaka w panierce słonecznikowo – migdałowej z dipem ziołowym
  • Roladki z indyka z brokułami i szynką
  • Wrapsy z kurczakiem i warzywami w rożku z tortilli
  • Zawijasy z grillowanej cukinii z kurczakiem i czosnkiem
  • Carpaccio wołowe z kaparami i Parmezanem
  • Tajska sałatka z wołowiną w kubeczkach z ogórka

Przekąski rybne:

  • Szparagi zawijane w fartuszkach z łososia wędzonego
  • Zawijanki z papieru ryżowego z krewetkami i słodkim sosem chilli
  • Ruloniki z tortilli z łososiem wędzonym i serkiem Mascarpone
  • Brokuły otoczone łososiem wędzonym z dodatkiem sosu czosnkowego
  • Roladki z łososia z kremowym serkiem i korniszonem
  • Siekany tatar z łososia z czarnym kawiorem
  • Carpaccio z łososia z oliwkami i Parmezanem
  • Krewetki w cieście ziemniaczanym z sosem słodko - pikantnym
  • Krążki świeżego ogórka z masą serowo – łososiową
  • Sandacz faszerowany warzywami podany w całości
  • Łosoś faszerowany szpinakiem podany w całości

Przekąski wegetariańskie:

  • Roladki z cukinii nadziewane kozim serem
  • Roladki z cukinii faszerowane Mozzarellą i suszonymi pomidorami
  • Roladki z cukinii z Fetą i orzechami
  • Łódeczki z cykorii z pastą orzechowo - serową
  • Pasztety mix: z dyni, ciecierzycy, buraków
  • Ruloniki z tortilli z guacamole i świeżymi warzywami

Kanapki koktajlowe (bagietka / pieczywo razowe):

·         Wędliny(różne rodzaje), ser żółty, sałata, pomidor, ogórek świeży, warzywa dekoracyjne, masło

·         Łosoś wędzony, jajko, kapary, sałata, warzywa dekoracyjne, Mascarpone

·         Ser Gorgonzola, Brie, Królewski, sałata, warzywa dekoracyjne, masło

·         Kurczak orientalny, ananas, kukurydza, sałata, masło

·         Schab pieczony, sos tatarski, kurka marynowana, masło

·         Serek twarogowy, ogórek konserwowy, jajko, papryka świeża, szczypior, warzywa dekoracyjne

·         Mozzarella Galbani, pomidor, bazylia, masło

Koreczki:

·         Łosoś wędzony z ananasem

·         Mozzarella Galbani mini, pomidor koktajlowy, bazylia

·         Trójkąciki panierowane sera Camembert z winogronem

·         Kulki mięsne w otoczce sezamowej z mini warzywami konserwowymi

·         Melon owijany w szynce dojrzewającej z rukolą

·         Ser żółty, suszony pomidor, oliwka

·         Oliwki w chrupiącej panierce z serem Feta

·         Tradycyjne: wędlina, ser żółty, warzywa konserwowe

·         Trójkąciki chlebowe z pastą paprykową i ogórkiem

·         Trójkąciki chlebowe z łososiem wędzonym i serkiem Mascarpone

Rożki z ciasta francuskiego:

·         ze szpinakiem i serem Feta

·         z tuńczykiem i migdałami

·         z szynką i pieczarkami

·         z pikantnym nadzieniem mięsnym

·         z bekonem i serem

·         z szynką i serem

Tartinki (vol au vent/słone bebeczki/krążki pumpernikla):

·         Z sałatką krewetkową

·         Z pastą guacamole

·         Z serkiem chrzanowym i wędzonym łososiem

·         Z serkiem śmietankowym, szynką dojrzewającą i oliwką

·         Z pastą paprykową i oliwką

·         Z pastą łososiową i czarnym kawiorem

·         Z pastą serową i trójkątami Złocistego Lazura

·         Z pastą szczypiorkową i różyczkami wędzonego łososia

·         Z musem z wędzonego pstrąga i kaparami

·         Z serkiem Ricotta i suszonymi pomidorami

·         Z pastą ziołową i krewetkami koktajlowymi

            Sałatki:

·         Caprese z Mozzarellą, pomidorami i bazylią

·         Z kurczakiem grillowanym na kompozycji sałat, ogórka, pomidora i papryki (sos: winegret/curry/jogurtowy/czosnkowy)

·         Z kurczakiem w panierce słonecznikowo – migdałowej na kompozycji sałat, ananasa, brzoskwini (sos winegret – malinowy)

·         Z kurczakiem w panierce słonecznikowo – migdałowej na kompozycji sałat, ogórka, pomidora i papryki (sos winegret/jogurtowy/czosnkowy)

·         Grecka z serem Feta, czarnymi oliwkami i krążkami czerwonej cebuli na kompozycji ogórka i pomidora (sos winegret)

·         Z panierowanymi trójkątami sera Camembert na kompozycji sałat, winogron i ananasa (sos winegret – malinowy)

·         Z łososiem wędzonym na kompozycji sałat, ogórka, pomidora i papryki z sosem (sos: winegret/jogurtowy/czosnkowy)

·         Cezar z grillowanym kurczakiem, bekonem i grzankami na kompozycji sałat, ogórka, pomidora i papryki (sos Cezar)

·         Z tuńczykiem, oliwkami i jajkiem na kompozycji sałat, ogórka, pomidora i papryki (sos winegret/jogurtowy/czosnkowy)

·         Z panierowanym serem Feta i suszonymi pomidorami na kompozycji sałat, ogórka, pomidora i papryki (sos winegret/jogurtowy/czosnkowy)

·         Makaronowa z tuńczykiem, brokułami, oliwkami, jajkiem

·         Makaronowa z Fetą, oliwkami, suszonymi pomidorami, papryką, czerwoną cebulą, ogórkiem i oliwą z oliwek

·         Z mini Camembertem, brzoskwinią i gruszką (sos żurawinowy)

·         Meksykańska z makaronem, czerwoną fasolą i kukurydzą


BUFET SŁODKI:

          Deser w szkle:

·         Deser brzoskwiniowy z biszkoptami i kremem waniliowym

·         Pana – Cotta z musem malinowym

·         Tiramisu

·         Deser czekoladowy z wiśniami 

          Ciasta:

·         Z masą budyniową

·         Biszkoptowe z owocami i galaretką

·         Marchewkowe

·         Sernik z brzoskwinią

·         Sernik z kajmakiem

·         Jabłecznik z budyniem

·         Śnieżka waniliowa

·         Śnieżka wiśniowa

  Różności:

·         Sałatka owocowa z Pana - Cottą w sosie malinowym

·         Sakiewki naleśnikowe z sałatką owocową

·         Babeczki koktajlowe z kremem: czekoladowym / malinowym / śmietankowym / kajmakowym

·         Muffiny: czekoladowe / malinowe

·         Croissanty: classic / czekoladowe / z marmoladą

Subskrypcja

Bądź na bieżąco z naszą ofertą!

Wpisz swój adres e-mail i potwierdź.

Realizacje

          
          
          
          
          
          
          
Santorini Catering