Menu cateringowe


BUFET CIEPŁY:

  Zupy:

  • Oliwkowa z kurczakiem
  • Krem z borowików
  • Krem z brokułów z grzankami
  • Krem z pomidorów z Mozzarellą Galbani
  • Krem ze szparagów z groszkiem ptysiowym
  • Krem z czerwonej soczewicy z mlekiem kokosowym 
  • Krem z pieczonych buraków z kozim serem, miodem i melisą 
  • Krem z selera naciowego z curry 
  • Rybna z łososiem i kaparami
  • Serowa z pulpecikami mięsnymi 
  • Chłodnik z maślanki i pomidorów 

  Cielęcina:

  • Eskalopki cielęce w chrupiącej panierce serowej
  • Roladki cielęce z szynką Prosciutto
  • Roladki cielęce nadziewane boczkiem i wędzonym serem w sosie z suszonych pomidorów
  • Medaliony cielęce duszone w sosie grzybowym
  • Cielęcina zawijana z grzybami w sosie paprykowym

  Wieprzowina:

  • Karkówka marynowana w ziołach z dipem czosnkowym
  • Polędwiczki wieprzowe zapiekane z wędzonym serem w truskawkowym sosie balsamico 
  • Polędwiczki wieprzowe nadziewane wiśniami w bekonie serwowane w winnym sosie
  • Polędwiczki wieprzowe faszerowane szpinakiem i Fetą w sosie serowym
  • Polędwiczki wieprzowe owijane boczkiem w sosie z podgrzybków
  • Polędwiczki wieprzowe nadziewane wędzonym serem i suszonymi pomidorami owinięte szynką Prosciutto w sosie Prowansalskim
  • Eskalopki wieprzowe w sosie z suszonych pomidorów 
  • Saszetki schabowe wypełnione grzybami w sosie pieczeniowym

  Drób:

  • Pierś z kaczki pieczona w mandarynkach serwowana w sosie majerankowym
  • Pierś z kaczki w winnym sosie porzeczkowo – wiśniowym 
  • Filet z kurczaka nadziewany szpinakiem i serem Feta w sosie serowym
  • Filet z kurczaka w tradycyjnej panierce z ananasem zapiekany serem
  • Filet z kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych 
  • Filet z kurczaka w sosie serowo – brokułowym
  • Delikatny filet z kurczaka nadziewany serem Mozzarella i suszonymi pomidorami
  • Sakiewki drobiowe wypełnione warzywami w sosie Gorgonzola
  • Sakiewki drobiowe nadziewane szynką i brokułami w sosie śmietanowym
  • Filet z kurczaka z boczkiem w pikantnym sosie paprykowym
  • Filet z indyka w panierce z kaszy jaglanej 
  • Filet z indyka w panierce orzechowej serwowany z porzeczkowym balsamico 

  Ryby:

  • Limanda na czosnkowym szpinaku zapiekana serem
  • Dorsz w czerwonym Pesto z płatkami prażonych migdałów 
  • Miruna w ziołach Prowansalskich
  • Filet z sandacza w sosie chrzanowo – buraczkowym
  • Łosoś pieczony w folii w zielonym Pesto
  • Grillowany łosoś serwowany z krewetkami Black Tiger w sosie kaparowo – oliwkowym

  Dodatki skrobiowe:

  • Gnocchi w sosie śmietanowym
  • Gnocchi szpinakowe 
  • Frytki
  • Talarki
  • Pieczone ćwiartki ziemniaków z rozmarynem
  • Puree z ziemniaków z dodatkiem papryki 

  Dodatki warzywne:

  • Sałatka ze świeżych warzyw z sosem winegret
  • Mieszanka sałat z rukolą, czerwoną cebulą, pomidorem, Fetą i oliwą z oliwek 
  • Warzywa gotowane (brokuł, kalafior, marchewka mini)
  • Warzywa grillowane (brokuł, kalafior, marchewka mini)
  • Puree z selera 
  • Ratatouille (cukinia, bakłażan, papryka, cebula, pomidor) 
  • Kompozycja kalafiora i brokułów w cieście 
  • Kalafior Romanesco 

  Przekąski mięsne:

  • Naleśniki meksykańskiej
  • Pieczarki faszeronwa wieprzowiną i kiełbasą chorizo 
  • Paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem wieprzowo – sezamowym
  • Roladki pszenne z szynką i ananasem 
  • Ziemniak faszerowany kurczakiem z dodatkiem czosnku zapieczony serem
  • Mini szaszłyki drobiowe z ananasem i sezamem
  • Panierowane kapelusze pieczarek nadziewane szynką i serem Mozzarella
  • Szaszłyki drobiowe z pieczarkami, cebulą i papryką
  • Roladka z indyka z pomidorem zawinięta w bakłażana
  • Pieczone szparagi w boczku

  Przekąski rybne:

  • Pomidory faszerowane halibutem zapiekane serem
  • Fileciki z łososia na oliwkowej salsie
  • Roladki z limandy nadziewane oliwkami, zapiekane Parmezanem
  • Krewetki Black Tiger w mleku kokosowym
  • Szaszłyki z krewetek z ananasem
  • Smażone krewetki z sosie pomidorowym i Fetą
  • Placki z krabami i salsą z awokado 

  Przekąski wegetariańskie:

  • Pierogi ze szpinakiem w sosie śmietanowym
  • Pierogi z jabłkiem i cynamonem
  • Naleśniki ze szpinakiem i serem Feta
  • Krokiety ze szpinakiem i serem Feta
  • Paszteciki szpinakowe
  • Kotlety z soczewicy z sosem pomidorowym
  • Kompozycja warzyw zapiekanych pod beszamelem
  • Risotto z warzywami
  • Cebulowe Bhaji z sosem z chili i pomidorów 
  • Zapiekanka z cukinii z serem Feta
  • Ruloniki pszenne z papryką
  • Pieczona Feta z pomidorami
  • Zapiekane pieczarki z serem Brie oraz pietruszką
  • Pieczarki w cieście serowym w sosie słodko - pikantnym

BUFET ZIMNY:

  Przekąski mięsne:

  • Ruloniki z szynki wypełnione nadzieniem chrzanowo – pieczarkowym
  • Roladki z papryki i szynki dojrzewającej z pastą serowo – orzechową i kaparami
  • Pieczone kulki mięsne w otoczce sezamowej z dipem czosnkowym
  • Ruloniki z tortilli z szynką i suszonymi pomidorami
  • Fileciki z kurczaka w panierce słonecznikowo – migdałowej z dipem ziołowym
  • Roladki z indyka z brokułami i szynką
  • Wrapsy z kurczakiem i warzywami w rożku z tortilli
  • Zawijasy z grillowanej cukinii z kurczakiem i czosnkiem
  • Carpaccio wołowej z Parmezanem, karczochami i tapendą z suszonych pomidorów
  • Tajska sałatka z wołowiną w kubeczkach z ogórka 
  • Cukinie nadziewane wieprzowiną i krewetkami 
  • Paczuszki z chrupiącym kurczakiem i rybą z sosem słodko – kwaśnym

  Przekąski rybne:

  • Szparagi zawijane w fartuszkach z łososia wędzonego
  • Zawijanki z papieru ryżowego z krewetkami i słodkim sosem chili
  • Ruloniki z tortilli z łososiem wędzonym i serkiem Mascarpone
  • Brokuły otoczone łososiem wędzonym z dodatkiem sosu czosnkowego
  • Roladki z łososia z kremowym serkiem i korniszonem
  • Siekany tatar z łososia z czarnym kawiorem
  • Krewetki w cieście ziemniaczanym
  • Krążki świeżego ogórka z masą serowo – łososiową 
  • Sandacz faszerowany warzywami podany w całości
  • Łosoś faszerowany szpinakiem podany w całości

  Przekąski wegetariańskie:

  • Pumpernikiel z kandyzowanymi jabłkami na paście serowo - orzechowej
  • Papryczki Pepperoni nadziewane serem w oliwie z oliwek
  • Roladki z cukinii nadziewane kozim serem
  • Roladki z cukinii faszerowane Mozzarellą i suszonymi pomidorami
  • Roladki z cukinii z Fetą i orzechami
  • Bakłażany w zalewie z anchois i czosnku 
  • Łódeczki z cykorii z pastą orzechowo - serową

  Kanapki koktajlowe (bagietka / pieczywo razowe / pieczywo tostowe):

  • Wędliny(różne rodzaje), ser żółty, sałata, pomidor, ogórek świeży, warzywa dekoracyjne, masło
  • Łosoś wędzony, jajko, kapary, sałata, warzywa dekoracyjne, Mascarpone
  • Łosoś wędzony, kawior, sałata, masło 
  • Ser Gorgonzola, Brie, Królewski, sałata, warzywa dekoracyjne, masło
  • Kurczak orientalny, ananas, kukurydza, sałata, masło
  • Schab pieczony, sos tatarski, kurka marynowana, masło 
  • Serek twarogowy, ogórek konserwowy, jajko, papryka świeża, szczypior, warzywa dekoracyjne 
  • Mozzarella Galbani, pomidor, bazylia, masło

  Koreczki:

  • Łosoś wędzony z ananasem
  • Mozzarella Galbani mini, pomidor koktajlowy, bazylia
  • Trójkąciki panierowane sera Camembert z winogronem
  • Kulki mięsne w otoczce sezamowej z mini warzywami konserwowymi
  • Melon owijany w szynce dojrzewającej z rukolą
  • Ser żółty, suszony pomidor, oliwka 
  • Oliwki w chrupiącej panierce z serem Feta  
  • Tradycyjne: wędlina, ser żółty, warzywa konserwowe
  • Trójkąciki chlebowe z pastą paprykową i ogórkiem 
  • Trójkąciki chlebowe z łososiem wędzonym i serkiem Mascarpone

  Rożki z ciasta francuskiego:

  • ze szpinakiem i serem Feta
  • z tuńczykiem i migdałami
  • z brokułami i marchwią
  • z szynką i pieczarkami
  • z pikantnym nadzieniem mięsnym
  • z bekonem i serem
  • z szynką i serem
  • z jabłkiem i serem Camembert

  Tartinki (vol au vent/słone bebeczki/krążki pumpernikla):

  • Z sałatką krewetkową
  • Z serkiem chrzanowym i wędzonym łososiem
  • Z serkiem śmietankowym, szynką dojrzewającą i oliwką
  • Z pastą paprykową i oliwką
  • Z pastą łososiową i czarnym kawiorem
  • Z pastą serową i trójkątami Złocistego Lazura
  • Z pastą szczypiorkową i różyczkami wędzonego łososia
  • Z musem z wędzonego pstrąga i kaparami
  • Z serkiem Ricotta i suszonymi pomidorami
  • Z pastą ziołową i krewetkami koktajlowymi

          Sałatki:

  • Caprese z Mozzarellą, pomidorami i bazylią
  • Z kurczakiem grillowanym na kompozycji sałat, ogórka, pomidora i papryki (sos: winegret/curry/jogurtowy/czosnkowym)
  • Z kurczakiem w panierce słonecznikowo – migdałowej na kompozycji sałat, ananasa, brzoskwini (sos winegret – malinowy)
  • Z kurczakiem w panierce słonecznikowo – migdałowej na kompozycji sałat, ogórka, pomidora i papryki (sos winegret/jogurtowy/czosnkowy)
  • Grecka z serem Feta, czarnymi oliwkami i krążkami czerwonej cebuli na kompozycji ogórka i pomidora (sos winegret)
  • Z panierowanymi trójkątami sera Camembert na kompozycji sałat, winogron i ananasa (sos winegret – malinowy)
  • Z łososiem wędzonym na kompozycji sałat, ogórka, pomidora i papryki z sosem (sos: winegret/jogurtowy/czosnkowy)
  • Cezar z grillowanym kurczakiem, bekonem i grzankami na kompozycji sałat, ogórka, pomidora i papryki (sos Cezar)
  • Z tuńczykiem, oliwkami i jajkiem na kompozycji sałat, ogórka, pomidora i papryki (sos winegret/jogurtowy/czosnkowy)
  • Z panierowanym serem Feta i suszonymi pomidorami na kompozycji sałat, ogórka, pomidora i papryki (sos winegret/jogurtowy/czosnkowy)
  • Makaronowa z tuńczykiem, brokułami, oliwkami, jajkiem
  • Makaronowa z Fetą, oliwkami, suszonymi pomidorami, papryką, czerwoną cebulą, ogórkiem i oliwą z oliwek
  • Z mini Camembertem, brzoskwinią i gruszką (sos żurawinowy)
  • Meksykańska z makaronem, czerwoną fasolą i kukurydzą

BUFET SŁODKI:

          Deser w szkle:

  • Kremowy serek z wiśniami
  • Deser brzoskwiniowy z biszkoptami i kremem waniliowym
  • Pana – Cotta z musem malinowym
  • Włoskie Tiramisu
  • Deser z kruszonką, kiwi i Mascarpone

          Ciasta:

  • Z masą budyniową
  • Biszkoptowe z owocami i galaretką
  • Marchewkowe
  • Chałwowe 
  • Sernik z brzoskwinią
  • Sernik na zimno
  • Sernik domowy
  • Sernik z kajmakiem 
  • Jabłecznik z budyniem
  • Jabłecznik zapiekany
  • Śnieżka waniliowa 
  • Śnieżka wiśniowa 

  Różności:

  • Sałatka owocowa z Pana - Cottą w sosie ajerkoniakowym
  • Sakiewki naleśnikowe z sałatką owocową
  • Babeczki koktajlowe z musem: czekoladowym / malinowym / śmietankowym / kajmakowym
  • Muffiny: czekoladowe / malinowe
  • Croissanty: classic / czekoladowe / mix 

 

 

 

 

Subskrypcja

Bądź na bieżąco z naszą ofertą!

Wpisz swój adres e-mail i potwierdź.

Realizacje

          
          
          
          
          
          
          
Santorini Catering